Alejandra
scroll down scroll down

Alfa­jores de Maizena recept

Het RIKA-team bakt. We bakken elk weekend in de advent een favoriet koekjesrecept. Dit weekend stellen we Alfajores de Maizena voor.

Meer over Domo Back

Ale­jan­dra’s Alfa­jores de Maizena van de DOMO BACK

Alejandra Cortez Lede van het Oostenrijkse exportteam bakt haar persoonlijke favoriete koekjes in de DOMO BACK. Ontdek hoe we de koekjes hebben gemaakt in het volgende recept:

Ingrediën­ten en berei­d­ingswi­jze:

Voor de Alfajores de Maizena, heb je nodig:

210 g boter/margarine
150 g suiker
3 eierdooiers
Zeste van 1 citroen (geraspt)
2 el rum
1 el vanilla-extract
210 g patisseriebloem
250 g maismeel (Maizena)
1/2 tsp bicarbonaat
2 tsp bakpoeder

Dulce de leche
Kokosschilfers

Meng de boter/margarine en de suiker, voeg drie eidooiers toe en meng verder. Voeg de rum toe met het vanille-extract en de citroenschil. Meng de maizena met de bloem, de bicarbonaat en het bakpoeder door elkaar. Kneed het deeg met de handen en rol het uit tot een dikte van ongeveer 5 mm. Snijd vervolgens de vormen uit met behulp van een ronde koekjessnijder.

Activeer de bakmodus via het touchscreen van RIKA DOMO BACK en stel de temperatuur in op 180 graden. Het licht in de oven wordt ingeschakeld. U kunt de actuele temperatuur van het bakcompartiment weergeven door op het symbool "Informatie" links op het touchscreen onder "Invoer" te tikken. Of u activeert gewoon de bakmodus via uw smartphone met RIKA FIRENET. U kunt de temperatuur ook via de gebruiksvriendelijke app instellen.

Plaats de Alfajores de Maizena op de met papier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat in de RIKA DOMO BACK. Nu kan je 5 à 10 min ongestoord genieten van het vlammenspel van de kachel. De afgebakken koekjes moeten nog heel bleek zijn.

Zodra de Alfajores de Maizena zijn afgekoeld, smeer je dulce de leche erop en plak je twee koekjes op elkaar. Druk vervolgens de koekjes op elkaar zodat er een beetje dulce de leche tussen de koekjes uitkomt. Rol de rand van de koekjes in kokoschilfers. Alejandra's Alfajores de Maizena zijn klaar. Team RIKA wenst je een prettige Kerstperiode!

Deel ons RIKA Alfa­jores de Maizena recept met je vrien­den!

"In de aanloop naar Kerstmis bak ik graag Argentijnse Alfajores de Maizena. Als ik deze koekjes bak, denk ik altijd terug aan mijn thuis in Argentinië. Ik kijk vooral uit naar het moment dat ik tijdens de kerstvakantie met mijn gezin van deze koekjes kan genieten."


– Alejandra Cortez Lede, Oostenrijks teamlid van de export interne verkoop...

De top 4 voorde­len van de RIKA DOMO BACK

+

Ver­dubbel het plezi­er van je kachel

Geniet van de aangename warmte en bak tegelijkertijd uw favoriete recept.

+

Tem­per­atu­ur van de oven kan je zelf instellen

De temperatuur in het bakcompartiment kan via het touchscreen-display nauwkeurig worden ingesteld.

+

Alle beschik­bare tech­nolo­gieën

De DOMO BACK kan uitgerust worden met de RIKA MULTIAIR, RIKA FIRENET en RIKA VOICE.

+

Com­fort­a­bele ver­warm­ing

Het pelletreservoir en de automatische reiniging laten u meer tijd om te genieten.

De top 4 voordelen van de RIKA DOMO BACK

+

Ver­dubbel het plezi­er van je kachel

Geniet van de aangename warmte en bak tegelijkertijd uw favoriete recept.

+

Tem­per­atu­ur van de oven kan je zelf instellen

De temperatuur in het bakcompartiment kan via het touchscreen-display nauwkeurig worden ingesteld.

+

Alle beschik­bare tech­nolo­gieën

De DOMO BACK kan uitgerust worden met de RIKA MULTIAIR, RIKA FIRENET en RIKA VOICE.

+

Com­fort­a­bele ver­warm­ing

Het pelletreservoir en de automatische reiniging laten u meer tijd om te genieten.

Domo Back

Maak nu kennis met alle DOMO BACK functies.

Meer informatie