Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
CATALOGUS
Inszenierung Kaminoefen FINAL
scroll down

Deel 1: Welke kachel mag het zijn?

Pellets, houtblokken of beide? Controle via mobiele telefoon of stem? Efficiënt en milieuvriendelijk? Meerdere kamers tegelijk verwarmen? Rond, vierkant, met panoramavenster, bakvak of aanpasbaar zijpaneel? Er zijn veel factoren die meespelen bij het kiezen van een kachel - wij kunnen helpen!

Je zou het misschien niet denken, maar eigenlijk is de zomer dé ideale periode om een kachel aan te kopen. Je hebt ruim de tijd om alle factoren af te wegen, je kachelhandelaar heeft tijd om je uitgebreid advies te geven én je bent er zeker van dat je kachel geïnstalleerd is voor de eerste koudeprik komt. Deze en vele andere, vooral milieuvriendelijke overwegingen spreken voor de aankoop van een kachel. We geven u graag een kort overzicht van de belangrijkste beslissingscriteria en begeleiden u op weg naar uw persoonlijke RIKA droomkachel.

De brandstof: Hout of pellets?

De grondstof hout is hernieuwbaar en geeft bij de verbranding slechts zoveel kooldioxide af als de boom in de loop van zijn leven aan de atmosfeer heeft onttrokken. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen zoals ruwe olie of aardgas, wordt bij de verbranding nauwelijks fijnstof uitgestoten. Ze zijn allebei duurzaam, milieuvriendelijk en klimaatneutraal.. Hieronder de belangrijkste verschillen zijn tussen de brandstoffen:

Voordelen van houtblokken:


- Verwarmen met houtblokken is traditioneel en authentiek.
- Houtblokken brengen een rustgevend gekraak en knisper in uw huis en overtuigen met een klassiek vlammenspel.

houtblokken

Voordelen van pellets:

- pellets zijn makkelijk te hanteren: opgeslagen in zakken, schoon en vrij van stof, worden ze in het pelletreservoir van de kachel gevuld en van daaruit volautomatisch naar de verbrandingskamer getransporteerd. Handmatig herladen is dus niet nodig.
- Pellets worden hoofdzakelijk gemaakt van hout en bijproducten van zagerijen, hebben een zeer hoge calorische waarde*, en worden gebruikt als brandstof voor verwarming.


Belangrijk:
Zorg in ieder geval voor een droge, goed geventileerde opslagplaats om een hoge calorische waarde** te garanderen. Ook de kwaliteit van de brandstof heeft een enorme invloed op het verwarmingsvermogen.

* De maximale hoeveelheid warmte die bij verbranding kan worden gebruikt.

** beschrijft de totale energie-inhoud, met inbegrip van de energie in het rookgas.


De technologie: automatisch of manueel verwarmen?

Met name pelletkachels worden gekenmerkt door een uiterst eenvoudige en comfortabele bediening:

- Ontsteking, warmteafgifte/temperatuurregeling, verwarmingstijden enz. worden via het aanraakscherm geregeld.
- Met RIKA FIRENET (optioneel toebehoren voor alle pelletkachels met touch display) kan de kachel altijd en overal bediend worden via een terminal met internettoegang.
- Elke kachel die uitgerust is met de RIKA FIRENET module kan ook via spraak gestuurd worden via RIKA VOICE.
- Bij pelletkachels met automatisch kantelend rooster wordt de asverwijdering tot een minimum beperkt.

technologie


Handmatige verwarming wordt vooral geassocieerd met traditionele kachels: houtblokken worden in de verbrandingskamer gelegd, aangestoken en het verbrandingsproces wordt geregeld via de luchttoevoer. Herladen doe je op gevoel. Elektriciteitsvrije werking biedt een hoge mate van onafhankelijkheid.

Moderne RIKA-kachels kunnen echter ook tot op zekere hoogte elektronisch gestuurd worden, waardoor ze handig en efficiënt zijn:

- RIKATRONIC3 regelt volautomatisch de branduitstoot en de verbrandingslucht en signaleert het optimale tijdstip voor herbelichting.
- Met RIKATRONIC4 ontbranden kachels zelfs volautomatisch met een druk op de knop of op een programmeerbaar tijdstip binnen 24 uur.

vlammenbeeld

Als u niet kunt kiezen tussen pellet- en houtkacheltechnologie, vindt u alle voordelen van beide brandstoffen gecombineerd in de combikachel!

TIP
: Een goed overzicht van technologieën en kacheltypes vindt u online net als in onze catalogus - gewoon downloaden, online doorbladeren of gemakkelijk thuis bestellen!

Kategorie Tips and tricks
RIKA

RIKA

Contactformulier

Wij behandelen uw gegevens zorgvuldig en vertrouwelijk. Door het versturen van dit formulier gaat u akkoord met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de overdracht van uw persoonlijke gegevens aan onze RIKA-dealers.

Uw bericht is succesvol verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Helaas werkte de verzending van uw verzoek niet. Probeer het alstublieft opnieuw.