Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
CATALOGUS

INBOUWHAARD

MEE MET DE TIJD. DE MODERNSTE TECHNOLOGIE VOOR BESTAANDE SCHOUWEN.

INBOUWHAAR­DEN EN HUN VOORDE­LEN

De inbouwhaarden worden rechtstreeks in een oude kachel of open haard geplaatst en werken met pellets.

WAT IS EEN INBOUWHAARD?

Met een inbouwhaard kunt u uw oude kachel nieuw leven inblazen. Het uiterlijk en de sfeer van de woonruimte blijven behouden.

+ MODERNE TECHNOLOGIE

Het interieur van de bestaande kachel wordt met de inbouwhaard aangepast aan de meest recente technische ontwikkelingen: hoog rendement, minimale uitstoot en geautomatiseerde processen behoren tot de grote voordelen.

+ CHARMANTE UITSTRALING

Het traditionele uiterlijk van uw bestaande kachel blijft hetzelfde. Het nieuwe voorpaneel van de inbouwhaard maakt het alleen maar moderner en geeft de woonruimte een eigentijdse sfeer.

HOE WERKT EEN INBOUWHAARD?

De RIKA-inbouwhaarden werken met pellets en zijn voorzien van talrijke gemakken die verwarmen gemakkelijk en aangenaam maken.

+ VOLAUTOMATISCHE PROCESSEN

Het volledige verbrandingsproces is geautomatiseerd - van de ontsteking tot het transport van de pellets naar de verbrandingskamer en de regeling van de luchttoevoer. De verwarmingstijden en de kamertemperatuur zijn dus programmeerbaar en er wordt een maximaal rendement bereikt met minimale emissies.

+ AANGENAME WARMTE

Het pelletreservoir van een inbouwhaard kan gemakkelijk aan de voorkant worden bijgevuld en biedt plaats aan maximaal 20 kg pellets. Dit zorgt voor een aangename warmte op lange termijn zonder veel te moeten bijvullen.

WAT ZIJN DE VOORDE­LEN VAN EEN INBOUWHAARD?

De inbouwhaarden hebben de modernste pellettechnologiëen en tegelijkertijd een traditioneel uiterlijk dat de charme van vroeger behoudt.

+ INTUÏTIEVE BEDIENING

Net als pelletkachels kunnen inbouwhaarden worden bediend via een touch display, online met smartphone of tablet en zelfs met de stem. Het in- en uitschakelen, de verwarmingstijden, het verwarmingsvermogen en de ruimtetemperatuur kunnen zo eenvoudig worden geregeld, waar u ook bent.

+ STILLE WERKING

Voor het continue pellettransport gebruikt RIKA hoogwaardige motoren met een permanente aandrijving. Zo valt het brommende geluid van conventionele pelletkachels weg.

+ EFFICIËNTE VERWARMING

De pellettechnologiëen regelen alle processen in de kachel en optimaliseren zo niet alleen het brandstofverbruik, maar beperken ook de emissies tot een minimum.

+ MEERMAALS DEZELFDE WARMTE GEBRUIKEN

Afhankelijk van het model kan de verwarmde lucht met RIKA MULTIAIR via verbindingsbuizen naar maximaal twee andere ruimtes worden gebracht en zo ook eenvoudig worden verwarmd.

+ MINIMAAL ONDERHOUD

De volledig geautomatiseerde processen en het automatische systeem dat de as automatisch in de aslade ledigt, beperken alle handmatige taken tot een absoluut minimum.

Niet gevonden wat u zocht?

Het overzicht met al onze kachels geeft u een idee van de meest uiteenlopende modellen en hun specifieke kenmerken. Veel browseplezier!