Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
CATALOGUS

Kachel­type test

Welke kachel past het beste bij u?

Individuele eisen, persoonlijke stijl en de ruimtelijke of bouwkundige specificaties zijn maar een paar van de factoren die bij de aanschaf van een kachel moeten worden meegenomen. Wij verschaffen u een overzicht van de belangrijkste selectiecriteria en helpen u de perfecte kachel te kiezen!

RIKA-kachels zijn er in alle soorten en maten, maar hebben het volgende gemeen: Ze voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen, hebben een lange levensduur en bieden uitzonderlijk comfort zonder afbreuk te doen aan milieueisen. Of u nu pellets of brandhout gebruikt: de natuurlijke warmte is een bron van gezelligheid en draagt bij aan een behaaglijke sfeer in uw huis. Beantwoord de 5 vragen van onze kacheltest en wij vertellen u wat uw kacheltype is en welk model het beste aansluit op uw wensen. Veel plezier!

+

In slechts 4 stappen naar uw droomkachel:

  • Doe de kacheltest
  • Selecteer een kachel
  • Configureer uw kachel
  • Ga langs bij uw RIKA-winkel

Hoe groot is de ruimte die u wilt verwarmen?

OFENTYPENTEST Raumgroesse

Van alle kachels wordt het nominale warmtevermogen gecontroleerd om de ruimteverwarmingscapaciteit te bepalen. Belangrijk: Kleine, gesloten ruimten kunnen snel te warm worden. Naast een kachel met een laag nominaal warmtevermogen, kunt u ook kiezen voor een ogenschijnlijk overgedimensioneerde kachel met gedeeltelijke belasting (in het beste geval met een automatische verbranding). Meer informatie over 'overdimensionering' kunt u vinden in de FAQ's en de blog.

Wilt u met de kachel meerdere ruimten verwarmen?

OFENTYPENTEST Mehrere Raeume

RIKA-kachels kunnen, afhankelijk van het model, tot drie ruimten tegelijkertijd verwarmen: RIKA MULTIAIR vervoert de door de kachel verwarmde lucht via verbindingsbuizen naar maximaal twee andere ruimten, die met convectielucht verwarmd worden.

Welk vlammenbeeld geniet uw voorkeur?

OFENTYPENTEST Flammenbild

Afhankelijk van het kacheltype kunt u genieten van een traditioneel open haardvuur of een mooi en gelijkmatig vlammenbeeld.

Wilt u dat het vuur goed te horen is of moet de kachel juist heel stil werken?

OFENTYPENTEST Lautstaerke

Open haarden kenmerken zich door het typische knetteren van de houtblokken, terwijl de pelletkachels uiterst stil branden.

Wilt u de brandstoftoevoer handmatig of automatisch laten verlopen?

OFENTYPENTEST Brennstoffzufuhr

In de verwarmingsmodus moeten de houtblokken handmatig in de kachel worden gelegd, pellets worden daarentegen automatisch bijgevuld.

Heeft u vra­gen?

Wij hebben de antwoorden! In onze FAQ's vindt u veel praktische info en tips en tricks omtrent kachels: van de planning en de selectie, tot hoe goed verwarmen en info over service en onderhoud.
faqs