Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
CATALOGUS
Look alphotel chalets c alphotel tyrol
scroll down

Een geweldige uit­stral­ing: de kachel op de houten bank

Het "Alphotel Tirol" in Ratschings heeft een nieuwe eye-catcher: De LOOK houtkachel verrast de gasten van het Zuid-Tiroolse luxehotel met zijn romantisch vlammenspel. De gezellige houten bank nodigt niet alleen uit om bij het vuur te zitten en te genieten van de warmte, maar dient ook als opbergruimte voor de houtblokken - functioneel en stijlvol.

"De RIKA-kachels passen perfect in onze sfeer: dicht bij de natuur en luxueus terzelfdertijd", aldus de hoteliers. "Voor de inrichting van de jacht- en boschalets hebben we bewust gekozen voor RIKA-kachels, omdat we overtuigd zijn van hun design en functionaliteit. De familie Eisendle is de tweede generatie die het "Alphotel Tirol" en zijn nieuwe chalets runt. Ze werden gebouwd in een traditionele Zuid-Tiroolse houtconstructie en zijn uitgerust met grote panoramische ramen. Het interieur wordt gekenmerkt door natuurlijke materialen zoals hout, steen, klei en glas.

Ratschings: Alpine romantiek en wellness voor de ziel

Joie de vivre en gastvrijheid gaan naadloos samen met cultuur en traditie in deze unieke vakantieregio tussen de Stuba en de Sarntaler Alpen. Het Ratschingstal is omgeven door pittoreske bergwegen, vrij van doorgaand verkeer. Er hangt een zalig ontspannen sfeer over deze retraite - perfect om even tot rust te komen en te chillen. Culinaire specialiteiten, wellness en spa, maar ook sportieve activiteiten in de frisse berglucht zorgen voor een allround gevoel van welbehagen.

Meester van de metamorfose LOOK zet vuur in de schijnwerpers

De RIKA LOOK is zeer veelzijdig door de verschillende mogelijkheden aan pootjes en daarom zeer populair. Het eenvoudige design van de kachel kan aangepast worden aan elke leefruimte. Of het nu gaat om stalen pootjes, gietijzeren pootjes, betonnen sokkel of houten bank, de LOOK combineert moeiteloos moderne en traditionele interieurs. Het grote kijkvenster zet het vuur in de schijnwerpers en zorgt altijd voor een warme, gezellige sfeer.

LOOK in het Alphotel Tyrol
De kachel LOOK van RIKA zorgt voor een gezellige sfeer in de Mons Silva chalets in het Alphotel Tyrol. De LOOK met houten bank is de perfecte plaats om te genieten van de warmte van de kachel en om houtblokken op te slaan in stijl. (Photo: Alphotel Tyrol)
Slaapruimte/Alphotel Tyrol
Slaapruimte
Keuken/Alphotel Tyrol
Keuken
Wellness badkamer/Alphotel Tyrol
Wellness badkamer
Buitenruimte/Alphotel Tyrol
Buitenruimte


In gesprek met hotelier Nadja Eisendle en architect Kurt Eisendle

RIKA: Mevrouw Eisendle, wat maakt de regio en uw hotel zo uniek?
Nadja Eisendle:
Ja, ons Ratschingstal staat er uiteraard om bekend dat het zo lekker rustig is. Er is geen doorgangsverkeer en juist daar zijn onze gasten naar op zoek tijdens hun wandelingen en bij het fietsen in de zomer. Ook in de winter is Ratschings een erg mooie plek voor skiërs. In ons hotel zijn wij erg bezig met duurzaamheid: regionale producten, we hebben een warmteterugwinningssysteem, zonne-energie, we proberen gewoon onze bijdrage te leveren voor de schitterende natuur die ons omringt.

RIKA: We bevinden ons hier in de exclusieve sfeer van een van uw nieuwe chalets. Hoe bent u op het idee gekomen om uw hotel met deze bijzondere kamercategorie uit te breiden?
Nadja Eisendle: Eén ding stond bij de planning van ons Mons Silva Luxechalet vast: we vinden het erg belangrijk onze gasten voor 100 procent een privésfeer te bieden, met de volledige service van het hotel op een unieke locatie op het zonnigste plekje in de vallei.

RIKA: In elk van uw chalets “Jagd” en “Tirol” staat een RIKA LOOK-houtkachel. Waarom heeft u gekozen voor het merk RIKA en ons kachelmodel LOOK?
Nadja Eisendle:
Nou, RIKA weerspiegelt in feite juist ook met haar kachels ons streven naar duurzaamheid. De firma RIKA bevindt zich in Oostenrijk, niet ver van ons vandaan, en alles wordt daar geproduceerd. Dat vonden wij erg belangrijk. Uiteraard heeft het design een grote rol gespeeld, en de kwaliteit, zodat we er ook op konden vertrouwen dat de gast een prachtige maar ook goed functionerende kachel zou krijgen, die hij ook gemakkelijk zou kunnen bedienen.

RIKA: Krijgt u reacties van uw gasten op de RIKA LOOK?
Nadja Eisendle: Ja, de gasten zijn er zeer enthousiast over. Sommigen willen de RIKA LOOK ook voor thuis aanschaffen. Wij zijn dus ontzettend tevreden en kunnen het product alleen maar aanraden.

RIKA: Mijnheer Eisendle, en wat voor een inrichting en welke bijzonderheden hebben deze chalets?
Kurt Eisendle: Het bijzondere van deze chalets is wel dat ze allemaal op een helling liggen. Daardoor hebben ze stuk voor stuk onbelemmerd uitzicht op de natuur. We hebben alleen de luxe toegevoegd om elk chalet een groot, royaal terras te geven, zodat er ook mooie ligplekken konden ontstaan voor de sauna’s en hot tubs. Binnen zijn de chalets zodanig vormgegeven dat ze allemaal een gescheiden ontbijtruimte hebben met een kookplaats. De opdrachtgevers vonden het belangrijk dat het ontbijt ook bij de chalets geleverd kon worden. Ze hebben een Finse sauna, een bubbelbad en een hot tub op het terras. Er is een woongedeelte met houtkachel, maar ook een wijnkast en alle mogelijke luxe en comfort die een gast zich maar kan wensen.

RIKA: Waar hechtte u bijzonder veel waarde aan?
Kurt Eisendle: Naast de ruimte-indeling vond ik ook de inrichting van meubels en inbouwapparatuur belangrijk, zodat de zitmeubels en de bedden aan de natuur zijn aangepast. Daarnaast wilde ik ook natuurlijke, authentieke materialen gebruiken, zoals hout, glas-in-lood, steen, metaal. Maar ik wilde wel dat er naast rechte lijnen ook een zekere gezelligheid en een bijpassende sfeer in de chalets ontstonden. En dan spelen ook stoffen, gestoffeerde meubels en dus ook een houtkachel natuurlijk een belangrijke rol.

RIKA: U heeft net al de houtkachel aangehaald. Welke aspecten vond u als architect belangrijk en wat betekent het element vuur voor u persoonlijk?
Kurt Eisendle:
We bevinden ons hier in een hotel waar veel te beleven en veel te doen is. Dat betekent dat de gasten graag buiten onderweg zijn, want dan zijn ze in beweging en kunnen zich dan later terugtrekken in het chalet voor ontspanning, rust en het opladen van de batterij. Daarom vond ik het belangrijk elementen toe te voegen waarmee ze hun geest en lichaam kunnen ontspannen, relax-meubels aanbieden, maar ook een vuurplaats waar men bij kan uitrusten in de schommelstoel of lekker knus op de bank.

RIKA: En waarom heeft u gekozen voor houtkachel LOOK van het merk RIKA?
Kurt Eisendle:
We hebben voor deze houtkachel gekozen, omdat wij, net als bij de andere inrichtingsproducten in de chalets, alleen het beste willen. We wilden dus een product dat aan de hoogste eisen voldoet, maar niet alleen qua kwaliteit: ook qua esthetiek, het design, de heldere vormtaal, en een tijdloos ontwerp dat, volgens mij, erg goed bij dit chalet past. Ook wilden we een product dat regionaal en duurzaam is, en dus paste dit product het beste bij ons. Natuurlijk vonden we ook de kachel zelf belangrijk: de werking, de mooie vlammen en de zuivere verbranding, en dat hij gewoon een mooi beeld voor de klant biedt.

RIKA: Hartelijk dank voor het interview, en veel succes verder!

RIKA in gesprek met hotelier Nadja Eisendle.
RIKA in gesprek met hotelier Nadja Eisendle...
RIKA in gesprek met architect Kurt Eisendle.
... en architect Kurt Eisendle.

Het interview werd opgenomen en uitgezonden als onderdeel van de RIKA Keynote. Deze versie is iets ingekort.

www.alphotel-tyrol.com

Kategorie Actueel
RIKA

RIKA

Contactformulier

Wij behandelen uw gegevens zorgvuldig en vertrouwelijk. Door het versturen van dit formulier gaat u akkoord met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de overdracht van uw persoonlijke gegevens aan onze RIKA-dealers.

Uw bericht is succesvol verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Helaas werkte de verzending van uw verzoek niet. Probeer het alstublieft opnieuw.