Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
CATALOGUS
RIKA Team bei Fabrik 2020
scroll down

Wed­stri­jd Fabrik2020: de pri­js voor de beste pro­duc­tie

Met de succesvolle deelname aan de FABRIK2020-wedstrijd bewijst het RIKA-team opnieuw hoe innovatief de productieprocessen in de RIKA-fabriek in Adlwang zijn.

RIKA behoorde tot de vele bedrijven die deelnamen aan de gerenommeerde wedstrijd FABRIK2020. Samen met INDUSTRIEMAGAZIN bekroont Fraunhofer Austria aan de hand van FABRIK2020-wedstrijd de meest innovatieve productie in Oostenrijk. Fraunhofer Austria maakt deel uit van de grootste Europese organisatie voor diensten op het gebied van toegepast onderzoek en ontwikkeling. Dit jaar werd de wedstrijd voor de 10e keer gehouden. De RIKA-fabriek in Adlwang was de eerste die door het Fraunhofer-team van deskundigen werd beoordeeld. Na nog vele evaluatierondes was het begin augustus duidelijk:

RIKA behoort tot de top 5 van beste producties in Oostenrijk. Ook al was het niet genoeg voor de eerste plaats, RIKA-productiemanager Tomislav Dramac is terecht trots: "We concurreren hier met andere topbedrijven. Hieruit blijkt het hoge niveau van de kachelproductie bij RIKA."

Het Fraunhofer-expertiseteam en het RIKA-team in Adlwang

De productie van de toekomst

De productievestiging in Adlwang lanceerde begin 2018 al een uitstekend digitaliseringsproject met investeringen in ultramoderne Industrie 4.0-technologieën. Onbemande transportsystemen brengen bijvoorbeeld kachelonderdelen of later de volledig geassembleerde kachel volledig autonoom van het ene naar het andere productiestation. Bovendien kunnen de werknemers gebruikmaken van een digitaal hulpsysteem dat hen via tablets direct op hun werkplek helpt bij de montage. Een belangrijk voordeel is dat dit mogelijke montagefouten uitsluit en de uitstekende productkwaliteit van de RIKA-kachels garandeert. Ook worden alle productiegegevens van een kachel in real time digitaal geregistreerd, wat een volledige gegevenskwaliteit garandeert en diverse Big Data-analyses mogelijk maakt.

Een efficiënte productie dankzij gemotiveerde medewerkers

RIKA maakt niet alleen indruk met de slimme automatiseringsprocessen en de digitalisering van workflows, maar ook met zijn consequente aanpak van afvalvrije productie. De basis van dit succes is een innovatieve managementaanpak waarbij het hele RIKA-team betrokken is. Tomislav Dramac weet "dat een gemotiveerd en goed presterend team de voorwaarde is voor een efficiënte en hoogwaardige productie." RIKA biedt medewerkers aantrekkelijke werktijden en sociale voordelen zoals maaltijden en bedrijfsfeesten.

De ambitie van RIKA

"We willen een van de beste en meest innovatieve fabrikanten van verwarmingstoestellen blijven op het vlak van waardecreatie", zegt RIKA-directeur Karl Riener als leidraad voor 2021.
Om dichter bij dit visionaire, zelfopgelegde doel te komen, zijn reeds talrijke innovaties in de productieprocessen doorgevoerd, zoals in de organisatie van de werkplekken of de installatie van ergonomische werkplekken.

Een zero-emissiefabriek

De RIKA-fabriek in Adlwang wordt niet alleen gekenmerkt door moderne en efficiënte productieprocessen, maar ook door een bijzonder milieuvriendelijke kachelproductie. Het is de bedoeling dat de RIKA-kachels met zo weinig mogelijk CO2-uitstoot geproduceerd worden. "Wij maken werk van onze visie van 'zero-emissiefabriek' en zetten ons duurzaam in om de milieueffecten van onze productie te verminderen", zegt RIKA-vestigingsmanager Peter Schwarzenbrunner.


Kategorie Innovaties
RIKA

RIKA

Contactformulier

Wij behandelen uw gegevens zorgvuldig en vertrouwelijk. Door het versturen van dit formulier gaat u akkoord met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de overdracht van uw persoonlijke gegevens aan onze RIKA-dealers.

Uw bericht is succesvol verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Helaas werkte de verzending van uw verzoek niet. Probeer het alstublieft opnieuw.