Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
CATALOGUS
Connect Pellet Ambiente
scroll down

LET’S CON­NECT! De pel­letkachel met ein­de­loze mogelijkhe­den — CON­NECT PEL­LET

De nieuwe kachel RIKA CONNECT PELLET opent nieuwe perspectieven binnen de interieurarchitectuur - bij geen enkele andere kachel wordt verwarming en design zo stijlvol gecombineerd als bij de CONNECT.

Een modulair en personaliseerbaar systeem

De CONNECT PELLET kan worden gecombineerd met diverse aanbouwelementen - heel eenvoudig via een clipsysteem - en met andere modulaire componenten: kasten, banken, legplanken, decoratieve deuren, rekken, opbergboxen, zitkussens en achterpanelen. Met een ruime keuze aan maten, kleuren, afwerkingen en materialen past de kachel gegarandeerd bij de gekozen woonstijl, bijvoorbeeld met bekleding in stof, leer of alcantara en met deuren in wit, zwart, eik of walnoot. Op aanvraag kunnen wij ook schetsen van decoratieve deuren voorzien om kasten op maat te laten maken.

Naast de vele mogelijke combinaties heeft dit nieuwe kachelmodel ook een ander groot voordeel: de flexibiliteit op lange termijn. De modules zijn uitbreidbaar en kunnen op elk moment worden verplaatst of herschikt - ze passen zich dynamisch aan de veranderingen in de woonruimte of het interieur aan.

Pelletofen Connect: Module

Eenvoudig in een virtuele ruimte te zien

Om de creativiteit te bevorderen en de samenstelling van de afzonderlijke elementen te vereenvoudigen, werd er speciaal voor de CONNECT PELLET een online configurator ontwikkeld. In de virtuele planningstool kunnen individuele aanbouwelementen spelenderwijs worden toegevoegd en gewijzigd. De afgewerkte kachelconfiguratie kan dan virtueel in de eigen leefruimte worden bekeken met een smartphone of tablet, of zelfs worden gedeeld op sociale media.

Konfigurator

Een functioneel design

Dankzij het sobere en strakke design past de CONNECT PELLET harmonieus in elk interieur. De tijdloze stijl van de kachel en de basiselementen, het handelsmerk van RIKA, komt overeen met de lange levensduur van de RIKA-producten, dankzij het hoogwaardige materiaal en de bijhorende afwerking. De zitkussens en de decoratieve deuren alsook de decoratieve elementen geven een mooi en kleurrijk accent en dragen bij tot de persoonlijke ontwerpvrijheid. De praktische opbergboxen met deksel, de legplanken en de vakken in de kasten en onder de banken zijn uiterst geschikt om pellets en andere zaken op te bergen.

Diversität des CONNECT PELLET

De CONNECT PELLET is verkrijgbaar in twee maten: met een pelletcapaciteit van 22 of 38 kg. Als MULTIAIR-variant verwarmt hij tot twee extra kamers en kan hij optioneel via internet en/of via spraak (met behulp van Alexa Voice Service) worden bediend. De pelletkachel heeft een eenvoudig touch display en twee verschillende aansluitmogelijkheden. Dankzij zijn warmtevermogen van 2,5-8 kW verwarmt hij ook grotere ruimtes en biedt hij alle comfort van de pelletwerking - zoals:

  • Eenvoudige, intuïtieve bediening via touch display, internet- of spraakbesturing
  • Handmatige regeling en programmering van verwarmingstijden
  • Automatische pellettoevoer
  • Emissiearme verbranding - volledig automatisch geregeld
  • Efficiënte, voordelige verwarming door hoog rendement
  • Minimaal onderhoud dankzij de automatische asverwijdering en het zelfreinigende systeem.
  • Stille werking
Pelletofen CONNECT: Details

Wat is modulariteit?

Modulariteit is de mate waarin de componenten van een systeem kunnen worden gescheiden en gecombineerd, wat vaak de flexibiliteit van het systeem vergroot. Het concept van modulariteit wordt voornamelijk gebruikt om complexiteit te verminderen door de onderlinge onafhankelijkheid van subcomponenten te vergroten. Deze subcomponenten worden ook wel modules genoemd.*

Megatrend van individualisering

Het modulaire systeem CONNECT houdt rekening met de megatrend van individualisering. Megatrends zijn een model voor verandering in de wereld, zij beïnvloeden alle niveaus van het sociale en economische leven - wereldwijd en op lange termijn - en helpen om uiteenlopende veranderingsdynamieken begrijpelijk te maken door de complexiteit terug te brengen tot een bevattelijk niveau. Ze ontwikkelen zich langzaam, maar zijn daardoor des te krachtiger en vormen de basis voor beslissingen en strategieën in het bedrijfsleven, de politiek en op persoonlijk vlak. Het Zukunftsinstitut, het belangrijkste internationale contactpunt voor vragen over de ontwikkeling van economie en samenleving, heeft in totaal vijf megatrends gedefinieerd die in de jaren 2020 grote gevolgen zullen hebben voor ondernemingen en hun ontwikkeling - waaronder die van de individualisering.

De megatrend van individualisering weerspiegelt het centrale culturele principe van het huidige tijdperk: zelfverwezenlijking binnen een uniek ontworpen individualiteit. Het wordt gedreven door de toename van persoonlijke keuzevrijheid en individuele zelfbeschikking en komt tot uiting op alle niveaus van het persoonlijke leven. Handel en industrie passen daarom steeds meer massaproducten aan om individuele, persoonlijke voorwerpen te creëren.

Een levensstijl die bijzonder kenmerkend is voor de megatrend van individualisering is "urban matcha", die ook de elementen van de megatrend van verstedelijking omvat. Het Zukunftsinstitut schrijft deze levensstijl momenteel toe aan ongeveer 6 miljoen Duitsers en plaatst deze in alle Europese metropolen. Zelfontplooiing en individuele vrijheid van ontwerp behoren tot de belangrijkste levenseisen van de vertegenwoordigers ervan; zij experimenteren graag, cultiveren een op genot gerichte levensstijl en hebben een goede en gevarieerde opleiding. Zij hechten waarde aan duurzaamheid en kopen bewust regionale en fairtrade producten. Als communicatieve trendsetters oefenen zij een sterke invloed uit op de consumptie- en denkpatronen van de samenleving, zelfs in plattelandsgebieden.

"Social cocooning" is een belangrijke subtrend van individualisering. Zich terugtrekken in de vertrouwde omgeving - versterkt door de lockdowns tijdens de coronapandemie - gaf een geheel nieuwe dimensie aan de eigen woning in de context van veiligheid, geborgenheid en ontspanning, maar ook van gemeenschap en gezelligheid.**

Megatrend Individualisierung
Zelfrealisatie is het centrale culturele principe in de megatrend van de individualisering.

*Bron: wikipedia.org
**Bron: zukunftsinstitut.de

Kategorie Innovaties
RIKA

RIKA

Contactformulier

Wij behandelen uw gegevens zorgvuldig en vertrouwelijk. Door het versturen van dit formulier gaat u akkoord met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de overdracht van uw persoonlijke gegevens aan onze RIKA-dealers.

Uw bericht is succesvol verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Helaas werkte de verzending van uw verzoek niet. Probeer het alstublieft opnieuw.