Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
CATALOGUS
Rika Nex Kundenbild Belgien 2
scroll down

Mijn RIKA

Pol en Patricia Debrabandere uit Kuurne kochten vorig jaar een RIKA NEX (RIKATRONIC4). De kachel werd professioneel geïnstalleerd en ze zijn tevreden RIKA-klanten!

Vroeger hadden wij een houtkachel uit plaatstaal, maar na een jaar of 25 was het toch tijd voor een nieuwe. Enkele jaren terug werden we uitgenodigd op het Burenontbijt van Stroomop, vlak om de hoek. Dit is een jaarlijkse kans om onze buren beter te leren kennen en eens te kijken waarmee Stroomop allemaal bezig is.

Daar raakte ik aan de praat met iemand die me meer vertelde over hun houtkachels met automatische ontsteking en programmering. Ik stond er in het begin wat sceptisch tegenover, want ik ben net fan van het idee dat er met de manuele regeling van een houtkachel niet veel verkeerd kan gaan. Als er techniek en elektronica aan te pas komt, dan kan ik het meestal zelf niet oplossen en dat schrikte me af.
Maar ik besloot het toch een kans te geven, kocht een RIKA NEX met RIKATRONIC4, en ik heb er nog geen minuut spijt van gehad. Het RIKATRONIC systeem zorgt voor de automatische ontsteking en luchtregeling, simpelweg vertaald als: meer comfort.

Ik hoef niet thuis te zijn om mijn kachel aan te steken. Als ik wat aanmaakhout klaarleg in de vuurhaard bij m'n houtblokken en hem programmeer, dan is m'n woonkamer gezellig warm als ik thuiskom. De ontstekingsweerstand zorgt voor het vuur, en de automatische luchtregeling zorgt ervoor dat er zuinig en correct gestookt wordt. Goed voor mij, want ik heb minder vaak hout nodig, en goed voor het milieu!

En de brandstof zelf, daar hoef ik meestal mijn portemonnee zelfs niet voor boven te halen. Ik heb verschillende mensen in mijn vriendenkring die regelmatig wat hout ter beschikking hebben, en die geen kachel hebben, dat ik dan met veel plezier verzaag voor eigen gebruik. Onze boom in de tuin wordt ook elk jaar gesnoeid en met de takken daarvan maak ik aanmaakhout! Zo is de cirkel weer rond. We zijn tevreden over onze RIKA en hopen nog veel gezellige winteravonden aan het vuur te mogen doorbrengen!

Meer info over de RIKA houtkachels vind je hier.

Pol en Patricia Debrabandere uit Kuurne
Pol en Patricia Debrabandere uit Kuurne
Kategorie
RIKA

RIKA

Contactformulier

Wij behandelen uw gegevens zorgvuldig en vertrouwelijk. Door het versturen van dit formulier gaat u akkoord met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de overdracht van uw persoonlijke gegevens aan onze RIKA-dealers.

Uw bericht is succesvol verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Helaas werkte de verzending van uw verzoek niet. Probeer het alstublieft opnieuw.