Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
CATALOGUS
Header 1
scroll down

Mijn RIKA – De Liv­ing in Lauwe

Rudi en Els kochten een aantal jaar geleden een prachtig pand aan de oude statie van Lauwe. Dit pand – een voormalig notariaat – werd prachtig bewaard. Het koppel wilde de statige ruimtes nieuw leven inblazen, zonder hun originaliteit aan te tasten. Eerst was het er idee om er een B&B van te maken, maar in Lauwe – toch geen wereldstad – bleek dat niet zo’n goed idee. Maar wat wel welkom was in Lauwe, was een ontmoetingsplaats waar vrienden, buren en gezinnen iets kunnen drinken of iets kleins eten. Café De Living was een feit.

Maar eerst moest er verbouwd worden! De ontvangstruimte, waar vroeger de aktes plaatsvonden, was het pronkstuk van het gebouw, maar te groot om zelf te blijven wonen. Hier werd dus het café gemaakt. Ze lieten zoveel mogelijk authentieke elementen op hun plaats, en alhoewel er centrale verwarming aanwezig is, vonden ze toch dat een gezellige kachel niet kon ontbreken. Omdat het toch een grote ruimte is, mocht het een ‘stevig’ exemplaar zijn. Rudi en Els kozen voor de RIKA SUMO, een pelletkachel met een vermogen van 9 kW. Die zorgt voor de gezelligheid tijdens koudere dagen. Het koppel wilde graag een gezellige vlam, maar ook wat comfort. Met het pelletreservoir van 45 kg gaat de kachel lang mee, en hoef je dus niet veel aan te vullen.

In Café De Living kan je terecht voor lekkere dranken, bieren van bij ons, zelfgemaakte taart, quiches, croques, ambachtelijk ijs. Ieder weekend wordt de weekendmenu via Facebook en de website aangekondigd. Op zondag kan je genieten van een lekker ontbijt.
Het 19e eeuws interieur, de art-deco veranda en charmante parktuin maken van de Living een unieke beleving. Kinderen kunnen er naar hartelust ravotten.
De Living organiseert ook optredens en allerhande activiteiten. Deze worden via de website en Facebook aangekondigd.

De Living is gelegen naast de natuurdomeinen De Bramier en het Preshoekbos.
Uitgestippelde wandelkaartjes worden hier uitgedeeld met start en eindpunt aan De Living.

Cafe de Living
Kategorie Actueel
RIKA

RIKA

Contactformulier