Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
CATALOGUS
Stroomop besuch
scroll down

Stroomop – een bedri­jf met een heldere visie

Stroomop is een jarenlange partner en importeur van RIKA. Het bedrijf wordt vooral gekenmerkt door zijn bedrijfsfilosofie, die gebaseerd is op duurzaamheid - van de producten tot de organisatie en het bedrijfsgebouw.

Het milieu ligt hen na aan het hart en duurzaamheid vormt de rode draad in hun dagelijks werk. Stroomop staat niet alleen voor duurzaam verwarmen, maar ook voor duurzaam ondernemen. En dat doen ze al 20 jaar lang. Hun bedrijfsfilosofie zie je onder andere terug in het passieve bedrijfsgebouw, groene stroom, milieuvriendelijke verpakkingen, lokale tewerkstellingen gezonde work-life balance.

Stroomop

Het bedrijf werd in 2004 opgericht door Ludwig van Wonterghem. Al in zijn jeugd was hij begaan met de natuur en het milieu, en tijdens zijn studies hield hij zich bezig met alternatieve energieën en nieuwe technologieën. Tijdens zijn professionele reizen naar het buitenland leerde hij uiteindelijk houtpellets kennen, wat hij vaak omschrijft als "liefde op het eerste gezicht". Al snel werd het Ludwig duidelijk dat pellets dé brandstof zijn van de toekomst en hij besloot om professioneel actief te worden rond hernieuwbare energie. Slechts twee jaar na de oprichting werd Stroomop partner van RIKA en sindsdien importeert het RIKA-kachels in de Benelux-landen België, Nederland en Luxemburg. Stroomop stelt nu 13 mensen exclusief voor het merk RIKA tewerk.

Stroomop
Ludwig van Wonterghem en zijn echtgenote Ann Goethals
"Het bewuste gebruik van hout als hernieuwbare, klimaatneutrale en lokale energiebron is onze toekomst." Ludwig van Wonterghem, oprichter van Stroomop


Aangename werksfeer

Gezinsvriendelijke werktijden, gezamenlijke maaltijden in een ontspannen sfeer op het terras of evenementen zoals de "Familiedag" of de "Nieuwjaarslunch" illustreren het familiale karakter van het bedrijf. De persoonlijke relaties met en tussen de werknemers zijn bijzonder belangrijk en er wordt ook waarde gehecht aan gezondheidsaspecten - er wordt bijvoorbeeld dagelijks vers fruit aangeboden. De lokale werkgelegenheid draagt er ook toe bij dat bijna al het woon-werkverkeer met de fiets gebeurt. Uiteraard worden alle producten eerlijk ingekocht, verhandeld en zijn ze van hoge kwaliteit.

Wim Vanlede
Wim Vanlede
"In onze werkomgeving heerst een familiale sfeer, waar teamwork en vriendschappelijke relaties centraal staan. Dit is wat ons uniek maakt en onze werkdagen plezierig." Wim Vanlede, CEO van Stroomop


Stroomop family day
Stroomop organiseert regelmatig 'familiedagen' waarvoor alle medewerkers en hun gezinnen uitgenodigd worden.

Groen gebouw - tot in de kleinste details

Het gebouw bestaat uit kantoren, een showroom en een aangrenzend magazijn. Al in de eerste ontwerpschetsen werd rekening gehouden met het passieve concept. Dit komt onder andere tot uiting in de ruimtelijke indeling en de plaatsing en oriëntatie van de ramen. Structureel heeft het kantoor een lichte kern in CLT (Cross Laminated Timber). Voor de bouw en inrichting van de gebouwen gebruikten ze ecologische en gezonde materialen. Zo gebeurde de isolatie met FSC-houtvlokken en de bepleistering met leem.

Stroomop
Het gebouw is volledig gebouwd met bio-ecologische materialen.
Stroomop Atrium
De lichtkoepel en verschillende glaspartijen in de mezzanines zorgen ervoor dat het daglicht ook de lagere verdiepingen bereikt.
Stroomop
Het interieur zorgt voor een aangename sfeer in het hele gebouw.
Stroomop

(c) FORT 07

Kategorie Bedrijf
RIKA

RIKA

Contactformulier