Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
CATALOGUS
Steinbruch header
scroll down

Echt in steen

De leveranciers van de hoogwaardige steenbekleding voor de RIKA-kachels produceren enkel de beste kwaliteit. RIKA is regelmatig ter plaatse in de steengroeven om de grondstof voor de kachelbekleding te bestuderen.

Sinds vele jaren leveren partners uit Zuid-Europa en Azië aan RIKA individueel gehakte stenen platen, die na verdere bewerking en afwerking als optisch hoogtepunt voor de hoogwaardige RIKA-kachels dienen.

Uit één blok

Wat opmerkelijk is, is dat de stenen uit één gigantisch blok gehakt en in model gebracht worden. Hiervoor worden eerst enorme stukken met een speciale staalkabel gehakt en naar de fabriek vervoerd. De afzonderlijke stenen worden dan met enorme machines en hun grote kracht uitgehakt, verder bewerkt en fijn geslepen tot het basismateriaal de juiste vorm heeft voor de kachelbekleding. Vervolgens wordt het oppervlak verfijnd. "Vooral deze stap betekent veel handwerk met veel aandacht voor detail", benadrukt Schwarzenbrunner. In deze bewerkte vorm worden de tot 75 kilogram zware stenen platen op vrachtwagens of in containers op schepen geladen. Zodra de tegels zijn aangekomen in de moderne productieafdeling van RIKA in Adlwang (Oostenrijk) begint de transformatie van steen tot afgewerkte kachel. "Eerst worden de stenen uitgepakt en gedurende drie dagen in een droogcabine gelegd, waar via een speciaal proces het vocht bij ongeveer 70°C wordt verwijderd", legt Tomislav Dramac uit, die sinds vijf jaar verantwoordelijk is voor de productieprocessen bij RIKA. Vervolgens worden de zware panelen op het kachellichaam geschroefd, waarbij de afmetingen van de openingen perfect op elkaar zijn afgestemd.

Elke kachel is uniek

De individuele steenbekleding maakt elke RIKA-kachel uniek. Bij de keuze van de stenen wordt daarom altijd rekening gehouden met de directe feedback van de klant. Maar smaken verschillen: vele RIKA-klanten zijn tevreden met de bijzonder fijne korrel van hun kacheloppervlak, anderen verkiezen de opvallende reliëfstructuur. Zoals elke kachel is ook elke klant uniek.

Processing of the stone blocks.
Verwerking van de steenblokken.
Sawing of the large stone slabs.
Zagen van de grote stenen platen.
In the drying cabin, moisture is removed from the stones at high temperatures.
In de droogcabine wordt bij hoge temperaturen het vocht aan de stenen onttrokken.
Pellet stove DOMO with side cladding stone white.
De DOMO-pelletkachel met witte natuursteen.
Kategorie Bedrijf
RIKA

RIKA

Contactformulier