Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
CATALOGUS
Haus an der weser de 6
scroll down

Houten huis aan de Weser

Voor de familie Ahad is hun huis in het vissersdorp Heinsen een zalige toevluchtsoord. Het heeft een idyllische ligging midden in het Weserbergland en direct aan de oever van de rivier. Ze realiseerden als aannemers en architecten tegelijk hun eigen droomhuis. Een slim gebouw dat zuinig is en verwarmd wordt met de moderne SONO-pelletkachel van RIKA.

Als intelligente architectuur gecombineerd wordt met ecologisch en duurzaam bouwen, dan leidt het tot een heel bijzonder resultaat. Zoals het gebogen houten huis van Katja en Sascha Ahad, dat perfect past in de rij oude vakwerkhuizen. Door de smalle steegjes en de directe ligging aan de Weser vormde het voornamelijk een uitdaging om het smalle, hoge gebouw te beschermen tegen eventuele brand en overstromingen. Een doordachte constructie, die afbreekbaar is en geen schadelijke stoffen bevat, alsook een zorgvuldige selectie van ecologische en recycleerbare bouwmaterialen vormen de basis.

Het grote geheel en de details

De kelderruimte is opgetrokken uit geprefabriceerde muren van waterdoorlatend beton. Voor de draagconstructie, de gevel en het interieur werd er gebruik gemaakt van natuurlijk vurenhout uit de regio. Ter bescherming tegen de weergoden kreeg het huis kleipannen. Het heeft ook een grote dakkapel aan de westkant en de enorme glaspartij aan de rivierzijde is ongetwijfeld het hoogtepunt. Ramen en deuren werden gemaakt van eikenhout en de voegen werden gedicht met hennep. Het huis wordt zuinig en CO2-neutraal verwarmd met de SONO pelletkachel, die prominent in het midden van het huis staat en zo de twee verdiepingen van een aangename warmte voorziet. Zoals alle pelletkachels van RIKA kan de kachel via het touchdisplay of online bediend worden. De SONO is zuinig, stil, onderhoudsarm en emissiearm. En de brandstof, de houtpellets, wordt uiteraard regionaal geproduceerd.

"We hebben de SONO pelletkachel aangesloten op een inwendige roestvrijstalen schoorsteen. Door de centrale positie staat het vuur in het middelpunt van dit bijzondere houten huis."
Friedrich Ahrens
Ahrens Fachmarkt GmbH & Co in Lügde, www.ahrens-fachmarkt.de

"Het huis aan de Weser" is een casestudy en een constructief antwoord op vragen over brandveiligheid en bescherming tegen overstromingen. Het stond op de shortlist van de Nedersaksische Houtbouwprijs 2020 en werd gerealiseerd door AHAD Architekten.
ahad-architekten.com

Haus an der Weser
Milieuvriendelijke constructie en bijzondere architectuur perfect gecombineerd.
Haus an der Weser
De moderne SONO pelletkachel verwarmt het hele huis vanuit een centrale positie.
Haus an der Weser
Haus an der Weser
Badend in daglicht - pure idylle.
Haus an der Weser

Foto's: Daniel Vieser. Architectuurfotografie, Hildesheim/Karlsruhe

Kategorie Referenzen
RIKA

RIKA

Contactformulier

Wij behandelen uw gegevens zorgvuldig en vertrouwelijk. Door het versturen van dit formulier gaat u akkoord met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de overdracht van uw persoonlijke gegevens aan onze RIKA-dealers.

Uw bericht is succesvol verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Helaas werkte de verzending van uw verzoek niet. Probeer het alstublieft opnieuw.