Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
CATALOGUS
Alex polfliet
scroll down

Mijn RIKA

Alex Polfliet van Zero Emission Solutions kocht 4 jaar geleden een RIKA MIRO en is daar maar wat blij mee met de huidige energieprijzen.

Mijn hoofdverwarming bestaat uit een warmtepomp (water/water met horizontaal captatienet). De stroom die hiervoor nodig is produceer ik met zonnepanelen. Op jaarbasis ben ik energieneutraal. Maar als het in de winter lang grijs weer is, produceren m'n zonnepanelen zeer weinig en ben ik mijn warmtepomp dus eigenlijk aan het bevoorraden met nucleaire netstroom. En dat wil ik liever niet. Vandaar de aanschaf van een efficiënte pelletkachel als alternatief voor grijze winterdagen.

Ik heb uiteraard een vrij vergaande analyse gemaakt van wat er op de markt beschikbaar is en daarbij vooral gekeken naar verbrandingsefficiëntie, gebruiksgemak, beschikbaarheid van plaatselijke dealers én uiteraard ook prijs. Dan kwam ik bij RIKA uit. Ik kocht de kachel bij TFE in Aalst. Omwille van de nabijheid/beschikbaarheid, maar ook omdat hij me kon overtuigen van zijn vakmanschap. Ik ben héél erg tevreden over de kachel, meer dan wat ik eigenlijk had verwacht. Zo had ik toch wel gevreesd dat de kachel moeilijk 'proper' zou blijven, maar na 4 jaar ziet die er zowel van buitenaf als van binnenin nog heel nieuw uit...

100% hernieuwbaar

Ik wil absoluut voor 100% hernieuwbaar gaan, en niet zomaar op jaarbasis maar ook momentaan. Daarmee bedoel ik dat ik ten allen tijde enkel hernieuwbare energie wil gebruiken. Ik ben daar nu heel dicht bij : ik verwarm deels met pellets, soms met de warmtepomp die ook mijn sanitair warm water produceert, de stroom wordt via zonnepanelen opgewekt én ik rijd elektrisch op basis van zelf gemaakte zonnestroom.

Pellets zijn CO2-neutraal. Ik kies er wel bewust voor om 'Belgische' pellets te kopen, die een restproduct zijn van de lokale meubel- en houtindustrie. Dan is het écht een groene brandstof. Ik steiger dan ook als ik bij smogalarm hoor dat men de mensen afraadt om hout- en zelfs pelletkachels aan te steken. Zo gooit men alles op een hoopje ! In Gent staat er een biomassacentrale (Max Green) met een verbrandingsefficiëntie van 30 %. Mijn Rika-pelletkachel heeft een verbrandingsefficiëntie van > 90 % en bijhorende extreem lage fijn stof uitstoot. Dat men dan dus maar eerst die biomassacentrale stillegt...

Pelletkachel RIKA MIRO
RIKA MIRO

Meer over RIKA pelletkachels

Kategorie Duurzaamheid
RIKA

RIKA

Contactformulier

Wij behandelen uw gegevens zorgvuldig en vertrouwelijk. Door het versturen van dit formulier gaat u akkoord met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de overdracht van uw persoonlijke gegevens aan onze RIKA-dealers.

Uw bericht is succesvol verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Helaas werkte de verzending van uw verzoek niet. Probeer het alstublieft opnieuw.