Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
CATALOGUS
Sebastian und barbara
scroll down

Op blote voeten door het week­end

Barbara en Sebastian leiden een bewust leven. Hun levensfilosofie is gebaseerd op een goede work-life balance, mindfulness, genieten en contact met de natuur. Hun weekends brengen ze het liefst door in hun vakantiehuis in het Neder-Oostenrijkse Waldviertel, dat ze verwarmen met de DOMO-pelletkachel.

Gedurende de vier jaar dat het vakantiehuis gebouwd werd, kon Barbara haar passie voor design en architectuur ten volle beleven. Geïnspireerd door de typische huisjes die in het gebied aan de rand van het bos te vinden zijn, en in lijn met de strakke, Scandinavische stijl, werd een moderne, ecologische en energiezuinige woning opgetrokken in houtskeletbouw, voornamelijk van lokale materialen zoals sparrenhout. De grote ramen aan de voorkant, gericht op het zuiden, brengen veel licht in de kamers en geven de indruk dat je buiten bent. Het geeft ook een mooi zicht op de tuin - de favoriete ruimte van Sebastian. Hier laat hij zijn creativiteit de vrije loop en werkt hij graag in de frisse lucht. Hun huis is tot in de puntjes uitgewerkt en belichaamt hun levensfilosofie. Ze deden zoveel mogelijk van de bouwwerken zelf. De meubels weerspiegelen hun karakter en zijn tijdloos, hoogwaardig en comfortabel tegelijk; de feelgood-factor is voor hen bijzonder belangrijk. De onmiddellijke nabijheid van Barbara's ouders versterkt het thuisgevoel.

De RIKA DOMO is het enige verwarmingssysteem in het vakantiehuis van Barbara en Sebastian.
De RIKA DOMO is het enige verwarmingssysteem in het vakantiehuis van Barbara en Sebastian.

Verwarmen met pellets: stil en comfortabel

Door de bijzondere weersomstandigheden - in de regio zijn er dagelijks grote temperatuurschommelingen met 's nachts een sterke afkoeling - wordt de kachel tot lang in het voorjaar gebruikt. Dat hij ook in de winter volstaat als enige verwarmingssysteem is enerzijds te danken aan zijn vermogen en anderzijds aan zijn grote pelletreservoir van 50 kg. "Zelfs in hartje winter verwarmt de DOMO het huis constant op 15°C als we drie weken op vakantie zijn." zegt Sebastian enthousiast.
De MULTIAIR functie is een groot voordeel van de kachel, omdat de warmte rechtstreeks naar de aangrenzende badkamer kan worden gebracht. "Het voelt bijna aan als vloerverwarming," vertelt Barbara enthousiast en vervolgt: "Onze gasten zijn altijd verbaasd dat onze DOMO het enige verwarmingssysteem in huis is." De pelletkachel met zijn zwarte stalen bekleding past perfect in het totaalconcept en biedt het grote voordeel dat hij met RIKA FIRENET altijd en overal online te bedienen is.

De DOMO-pelletkachel met eenvoudig design en geavanceerde technologieën biedt maximaal comfort.
De DOMO-pelletkachel met eenvoudig design en geavanceerde technologieën biedt maximaal comfort.
De badkamer ligt direct achter de open woonruimte en wordt ook verwarmd via MULTIAIR.
De badkamer ligt direct achter de open woonruimte en wordt ook verwarmd via MULTIAIR. De temperatuur in de slaapkamer ernaast kan gemakkelijk worden geregeld via de schuifdeur. De deur blijft gewoon dicht om een koele slaapplek te hebben en de warmte buiten te houden.

Het liefst buiten

In de tuin, in het bos of aan het meer, ze genieten optimaal van het leven als ze in de natuur zijn. Bewegen in de frisse lucht werkt bevrijdend. Maar ze vinden ook rust en ontspanning binnenshuis, liefst op blote voeten. Terwijl ze veganistische maaltijden koken, lezen of een glas wijn drinken bij een gezellig vuur, laden Barbara en Sebastian hun batterijen op om vol energie en gedrevenheid aan een nieuwe werkweek te beginnen.

Barbara und Sebastian


Barbara: "Vorig jaar hadden we een totaal verbruik van ongeveer 350 kg pellets tijdens het winterseizoen. Onze verwarmingskosten bedroegen dus ongeveer 100 euro. En de gezellige sfeer is van onschatbare waarde!"

Sebastian: "We hechten veel belang aan onze vrije tijd, dus we hanteren al enige tijd een vierdaagse werkweek. We houden allebei van ons werk en wonen graag in de stad. Op het platteland vinden we het perfecte evenwicht tussen ons veeleisende beroepsleven en de ontspanning in de natuur, de rust en vooral de tijd voor onszelf."

Unterwegs in der Natur
Kategorie Referenzen
RIKA

RIKA

Contactformulier

Wij behandelen uw gegevens zorgvuldig en vertrouwelijk. Door het versturen van dit formulier gaat u akkoord met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de overdracht van uw persoonlijke gegevens aan onze RIKA-dealers.

Uw bericht is succesvol verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Helaas werkte de verzending van uw verzoek niet. Probeer het alstublieft opnieuw.