Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
CATALOGUS
Nordlicht KOPO0692
scroll down

Pel­letkachel met oven: een goede vangst

HOMESTORY. Julia Neubacher heeft een passie voor koken en krijgt sinds kort wat mannelijke hulp in de keuken. Groot, stevig gebouwd en onopvallend zorgt hij voor warmte en veiligheid: de DOMO BACK, de pelletkachel met geïntegreerde oven.

De 24-jarige Opper-Oostenrijkse weet een goed evenwicht te vinden tussen haar studie en haar baan. Voor haar draait alles om online marketing en de weinige vrije tijd die ze nog heeft, brengt ze graag door in de keuken. "Koken en bakken geven me rust," zegt ze, en ze voegt eraan toe "en ik heb altijd al een oven willen hebben om te verwarmen - de combinatie bij de DOMO BACK is voor mij geslaagd." Wat ze vooral waardeert aan de DOMO BACK is dat ze het onderweg met haar smartphone kan bedienen, wat haar kostbare tijd bespaart. "Als ik 's avonds na een zware dag thuiskom en het vuur brandt al en het is aangenaam warm, dan voel ik me meteen ontspannen," zegt ze, "en staat niets een snelle, warme maaltijd in de weg."

Thuis luistert de kachel naar haar; met Amazon Alexa regelt ze bijvoorbeeld de kamertemperatuur. De stralingswarmte is een bijzonder aangename aanvulling op haar vloerverwarming, benadrukt ze, en de kachel verwarmt haar woning heel snel: vaarwel koude voeten.

Rechtstreeks uit de pelletkachel met oven: verse vis op tafel

Haar favoriete gerecht is zonder twijfel vis. Ze vangt haar vis zelf, in de visvijver van haar familie. Uitgerust met rubberlaarzen, hengel en schepnet duurt het meestal niet lang voordat er een paar mooie exemplaren in de emmer belanden. Af en toe neemt haar vader het schoonmaken van de vis over, wat haar altijd wat moeite kost. Zij maakt natuurlijk de vis klaar. Ze bereidt de forel in zijn geheel, met ovengroenten, olijfolie, rozemarijn, een beetje zout en citroen. En dan zet ze alles gewoon 20 minuten in de oven op 200°C. Uiteraard moet er vooraf rekening worden gehouden met een opwarmtijd van ongeveer 30 minuten. De forel à la Julia van de DOMO BACK is zeer gewild, dat spreekt vanzelf. Haar gasten zijn altijd benieuwd naar de oven en ze zijn vooral verbaasd over het feit dat het zo stil werkt. Iedereen is overtuigd van haar culinaire kwaliteiten, vooral van het dessert dat vers uit de oven komt: Bessentaart met meringue, bij voorkeur nog warm, rondt het lichte menu perfect af.

Ein guter Fang
Op weg om te gaan vissen.
Ein guter Fang
Een goede vangst.
Ofenkartoffel aus dem Pelletofen
Ovengroenten als side dish bij vis.

Veelzijdigheid - een kunst op zich

Verwarmen en bakken in één, zonder afbreuk te doen aan rendement, functies, comfort of bediening - dat maakte indruk op Julia Neubacher. Zij was al enige tijd geïnteresseerd in milieuvriendelijke verwarming met pelletkachels en informeerde zich over heel wat kachelmodellen toen zij de inrichting van haar woning plande. De DOMO BACK werd al snel haar favoriet. Voor Julia Neubacher is het de perfecte connectie tussen keuken, eetkamer en woonkamer. Dit gaf voor haar ook de doorslag om de pelletkachel centraal te plaatsen, die te zien is vanaf het keukenblok, de eettafel en de zetel. Het uitzicht op het vuur is zowel fascinerend als rustgevend. "Misschien voelen mijn gasten zich daarom zo op hun gemak, de avonden duren altijd erg lang," geeft de gastvrouw lachend toe.

Ein guter Fang
Bijzonder gezellig.

Meer over de DOMO BACK.

Foto's: Nordlicht

Kategorie Referenzen
RIKA

RIKA

Contactformulier

Wij behandelen uw gegevens zorgvuldig en vertrouwelijk. Door het versturen van dit formulier gaat u akkoord met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de overdracht van uw persoonlijke gegevens aan onze RIKA-dealers.

Uw bericht is succesvol verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Helaas werkte de verzending van uw verzoek niet. Probeer het alstublieft opnieuw.