Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
CATALOGUS
Tree Hotel 4 1080x1080
scroll down

Tussen hemel en aarde

In het Zweedse dorp Harads geniet de pelletkachel RIKA MIRO van bijzondere privileges: hij verwarmt de nieuwste boomhut "Seventh room" in het unieke Treehotel.

Het Treehotel van Britta en Kent Lindvall is waarschijnlijk de attractie bij uitstek in Lapland. Het is al jaren zeer geliefd bij reizigers, architecten en designliefhebbers uit de hele wereld en telt nu zeven buitengewone boomhutten. Tot vijf gasten kunnen hier elk hun vakantie doorbrengen op hoogte: omgeven door boomtoppen en luxueus comfort middenin de ongerepte natuur.

Een boomhut droom

Harads, met zijn 600 inwoners, ligt op slechts een uur vliegen van Stockholm en is het geboortedorp van Britta en Kent Lindvall. De twee hebben diepe wortels in de regio en wilden hun toekomst hier "opbouwen". Op basis van Jonas Selberg Augustsén's film "The Tree Lover", die in het dorp werd opgenomen, ontwikkelden zij het idee voor hun onconventionele boomhotel. Samen met drie van de bekendste Zweedse architecten hebben zij het project uiteindelijk gerealiseerd - onder de voorwaarde dat de natuur zo min mogelijk verstoord zou worden.

Van "UFO" tot "Vogelnest" tot "Rubik's Kubus"

De naam van elke boomhut is een programma - en een kunstwerk op zich. In de "Seventh room", bijvoorbeeld, zweef je tien meter boven de bosgrond. De onderkant is bedekt met een levensgrote foto: die toont de bomen die op deze plaats stonden voordat hij werd gebouwd. De boomsuite strekt zich uit over 75 vierkante meter en biedt pure luxe. Scandinavisch hout en organisch linnen domineren de inrichting. De grote panoramische ramen bieden een adembenemend uitzicht op de Lulevallei en het fascinerende natuurspektakel van het noorderlicht. En het panoramaterras is aangelegd rond een dennenboom en biedt, dankzij de glazen vloer, ook een direct uitzicht naar beneden.

Seventh room: de nieuwste boomhut van het Treehotel in Zweeds Lapland.
Seventh room: de nieuwste boomhut van het Treehotel in Zweeds Lapland.
Panoramaterras met uitzicht op het bos beneden.
Panoramaterras met uitzicht op het bos beneden.

Eland safari, sneeuwschoenwandelen, ijsvissen of...

... Beren kijken - de beste manier om een dag vol avonturen in de natuur in het Treehotel af te sluiten is bij de gezellige warme MIRO pelletkachel. Verwarmen met hout is een bekende traditie in Scandinavië. De MIRO pelletkachel zet deze traditie voort op een moderne en efficiënte manier: Het tijdloze, ruimtebesparende ontwerp past perfect in de boomsuite. De vele voordelen, vooral de eenvoudige bediening en de milieuvriendelijke pelletverwarmingstechnologie, hebben de architecten en exploitanten van het Treehotel evenzeer overtuigd.

MIRO maakt verwarmen bijzonder comfortabel.
MIRO maakt verwarmen bijzonder comfortabel.

Fotos: © Treehotel Harads
www.treehotel.se

Kategorie Referenzen
RIKA

RIKA

Contactformulier

Wij behandelen uw gegevens zorgvuldig en vertrouwelijk. Door het versturen van dit formulier gaat u akkoord met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de overdracht van uw persoonlijke gegevens aan onze RIKA-dealers.

Uw bericht is succesvol verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Helaas werkte de verzending van uw verzoek niet. Probeer het alstublieft opnieuw.