Catalogus Stores
Configurator
Winkel zoeken
CATALOGUS
RIKA Biomasa Alfonso Martín 6
scroll down

Vuur & wijn — een krachtig samen­spel

In het wijnhuis "Bodegas ARTADI" in de Noord-Spaanse wijnstreek Rioja Alavesa neemt het element vuur een bijzondere plaats in. Niet minder dan zes RIKA-kachels zorgen voor warmte en voor dat tikkeltje extra.

In 2012 ontdekte Juan Carlos López de Lacalle in zijn zoektocht naar een kachel de RIKA-pelletkachels die de lokalen van zijn wijnmakerij efficiënt en tegelijk prestigieus zouden verwarmen. Gefascineerd door het vuur zelf en de pellettechnologie in het bijzonder, koos hij voor de RIKA TOPO - met kort daarna de TOPO XL, de COMO voor het huis van zijn ouders, de DOMO alsook de CORSO en tenslotte de PARO voor het nieuwste gebouw.

Vuur is luxe

In Spanje worden houtkachels als een voorrecht beschouwd. Bij de pelletkachels van RIKA was Juan Carlos overtuigd van de kwaliteit, het comfort, het strakke design en de mogelijkheid om er zelfs zeer hoge ruimtes efficiënt mee te verwarmen. "De buitengewone sfeer van onze pelletkachels wordt zowel door mijn familie, medewerkers als gasten gewaardeerd", zegt Juan Carlos over de feel-goodfactor van het vuur. "Het rustige vlammenspel op de achtergrond geeft de wijnproeverij een exclusief karakter", voegt hij er trots aan toe.

Vuur als symbolische kracht

Dat vuur en wijn goed samengaan blijkt ook uit hun status. Vuur staat synoniem voor leven, temperament, kracht, elegantie en sensualiteit - allemaal termen die in het wijnjargon worden gebruikt om wijn te beschrijven. Authenticiteit verbindt ook: vuur en wijn bezitten originaliteit, hebben een duizend jaren oude geschiedenis en bestaan uitsluitend uit natuurlijke componenten. Ook de oriëntatie van het distributie- en vertegenwoordigingsgebouw naar het zuiden en het weidse uitzicht op een indrukwekkend landschap lijken de clash van de elementen te versterken.

Weinverkostung in behaglicher Pelletofen-Atmosphäre
Meer dan een aangename stralingswarmte: de RIKA DOMO creëert een bijzondere sfeer bij wijnproeverijen.
Scheitholz oder Pellets: Kombiöfen können beides
De PARO-combikachel vewarmt de privéruimtes van Juan Carlos.

Over ARTADI

Juan Carlos López de Lacalle, eigenaar en wijnmaker, ontwikkelde zijn passie voor wijn en wijnbouw al op jonge leeftijd. Hij begrijpt het belang van het zorgvuldige, bedachtzame maar harde werk dat nodig is om uitstekende wijnen te produceren. Hij bezit drie bekroonde wijnhuizen in Rioja met een jaarlijkse productie van 200.000 tot 300.000 flessen. Zijn wijnen, voor 100 procent gemaakt van de belangrijkste Spaanse druivensoort, Tempranillo, worden internationaal erkend door wijnschrijvers en wijnliefhebbers, en hun herhaaldelijk hoge beoordelingen getuigen van de uitstekende kwaliteit.

Meer informatie: artadi.com

Foto's: ©Alfonso Martín

Kategorie Actueel
RIKA

RIKA

Contactformulier

Wij behandelen uw gegevens zorgvuldig en vertrouwelijk. Door het versturen van dit formulier gaat u akkoord met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de overdracht van uw persoonlijke gegevens aan onze RIKA-dealers.

Uw bericht is succesvol verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Helaas werkte de verzending van uw verzoek niet. Probeer het alstublieft opnieuw.